2015/07/16

Japanese Crêpes (Japanese food)

I Japan finns det olika maträtter som man bore testa men än att bara äta Sushi, Ramen och Pocky. En av maträtterna som man borde testa är Japanska crêpes. Crêpes finns nästa överallt men är mest synligast i Tokyo, Harajuku. Där finns det bland annat 3 crêpes stånd ett stenkast ifrån varandra och de gör mer än 1000 stycken/dag och de tar stånden öppen året runt. De ändrar även till säsongs smaker så som förra året under sommaren var det mango som var säsongsmak i hela landet
Många tror att crêpes bara är som dessert men det finns även mer nyttiga och lunchiga måltider som man kan välja mellan, t.ex.: Sallads crêpes eller äggrörecrêpes. 
Sen finns det folk som kanske är allergisk mot olika saker så som laktos, choklad, jordgubbar osv. Det finns oftast alltid ett allternativ för alla då man alltid kan välja något som man själv tål till. Det finns ungefär mellan 100-200 olika smaker på ett stånd. Där emot vet jag inte hur man ska göra med de som inte tål ägg, mjölk, gluten med tanke på att receptet för själva smeten är gjort på ägg, vetemjöl, smör och mjölk.

Laktos är inget problem med då många asiatiska länder har mer befolkning som är laktosintolerant och där med har deras mjölk inte samma mjölksyror så som t.ex. Sverige och där med kan en person som är laktosintolerant äta det utan problem. 

Några av mina favoriter är Crêpes är bland annat: 
  • Jordgubbar med grädde och chokladsås
  • Chokladglass med jordgubbar och banan
  • Cheesecake och jordgubbar 
  • Chokladglass med grädde och brownie 

(Ni kan se att jag verkligen gillar jordgubbar)

Sen är det ett bra sätt om man är lite hungrig och vill ta ett litet mellanmål eller en fika under tiden man är ute och shoppar eller gör sightseeing så passar de perfekt för de mättar en och det finns som sagt något för alla. (Tror jag även såg en nyhet som var Crêpes med Ramen.......). Sen också om det är så att man har mycket småmynt i yen så kan man alltid använda de på Crêpes, Purikura プリクラ .






Och sen när man börjar sakna att äta japanska crêpes så börjar man tillaga det hemma med det man har hemma! Vi har ingen crêpes platta så vi gjorde våra i stekpanna och då blir det mycket mindre och tjockare tyvärr! Men det smakar ungefär lite som japanska crêpes fast inte direkt samma sak









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/