2015/07/09

Spara tid och pengar när du är i Japan

Innan du åker till Japan:

- Planera på vad du/ni vill göra under den tiden ni är i Japan. Bättre att planera lite för annars hinner man inte med allt man vill utan bara gör allt spontant.


- Planera även vilken dag du/ni ska vart. Det lönar sig att välja de saker som ligger nära varandra att man tar det på samma gång. Men om man ska till t.ex. Disney Land Tokyo så är det en heldag.


- Köp en adapter och ta med extra "svenska" uttag. Vissa hotell har inga utländska uttag utan bara japanska.


- Växla pengar, väldigt få affärer tar kort. MEN det finns bankomater i Japan, det handlar bara att hitta de rätta.


- Skaffa en liten ordbok/skriv ner ord, fraser som är bra att ha med sig t.ex:


Vart är vi nu?

Vart ligger tågstationen?
Hur mycket kostar den här/där?
Tack så mycket!
Får vi fotografera dig/er?



-  Wi-Fi i Japan finns inte så som här i Sverige. Sök på ert hotell om det finns Wi-fi eller så skaffar ni en Wi-Fi adapter som fungerar i Japan (man beställer den till sitt hotell och man skriver hur länge man behöver den + betalar för de dagar man använder den).

- Om du ska besöka något annat än bara Tokyo, skaffa JR pass då!

(JR Yamanote Linesom åker i Tokyo går också att åka med JR passet!)


När du anländer till Japan:


- Köpa Pasmokort. Sparar tid och pengar då du lägger in pengar på kortet och sen kan du åka hur mycket du vill! Det står även när du blippar kortet hur mycket pengar du har kvar. Så som SL i Sthlm.



- Planera upp din ekonomi. Om du har ca 200 000Yen och är där 10 dagar så dela upp att du har ungefär lika mycket varje dag! Räkna då med Mat och dricka samt Pasmo kortet! Det som blir över från den dagen du är på lägger du bara till på dagen efter. Sista dagen kan du nästan göra vad du vill.

- Använd ALLA MYNT! De är inget som du kan växla tillbaka sen när du kommer tillbaka till Sverige. Så slösa alla mynt du kan innan du lämnar Japan (eller ta med dig dem nästa gång du åker dit).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/