2015/07/16

Purikura machines (Japanese photo booth)

I alla länder finns det något som heter 'Fotomaskiner' eller typ Selfie Booth. I Japan  går dessa fotomaskiner under namnet Purikura プリクラ. Purikura är en förkortning på namnet Purinto Kurabu (プリント倶楽部). Purikura är en så kallad fotomaskin där oftast tjejer och par brukar gå för att dokumentera dagen med foton på vad de har gjort, t.ex. dejt, shopping, Disney Land osv. 
Förr var det så att killar fick inte gå in själva eller med sina killkompisar då det fanns skyltar på att det var förbjudet med killar gjorde det i alla fall. Troligen har dessa förbud försvunnit då jag inte såg några förbudsmärken någonstans på alla Purikura ställen. 

Det som är lite annorlunda med Purikura från de vanliga fotomaskiner som man kan hitta i andra länder är att när man har tagit sina porträttbilder och helkroppsbilder så får du inte ut dem direkt utan du förflyttar dig från ena boxen till andra sidan av boxen för att kunna dekorera och göra dina bilder ännu snyggare! Du kan då byta färg på bakgrunden, skriva något på bilderna, ändra hårfärg och mycket mer!


Inne i purikura maskinen där man ska ta sina blider är det ganska ljust och är inte så jätte stort men där inne får man lämna av sig sina saker som man inte vill ha på sig och där inne betalar man öven för varje 6 fotografier som man kommer ta. 

Ett bra tips är när du ska ta purikuras är att du tittar rakt in i kameran (om du kan det vill säga) så kommer du få se lite chockerande bilder på hur man kan se ut efter alla photo shoots! Vanligast är att dina ögon ser MYCKET större ut!

Nackdelen med purikura är om du inte kan japanska får du stå och chansa på det du trycker på och hoppas att det blir rätt!


P.S Du kan nog få en liten chock när du första gången gör purikura och får se dina bilder!


P.S.S Jag har många purikura bilder men jag väljer bara några då jag har de i digital form. 
Gomen ne!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/