2016/04/23

Sakura Matsuri 2016 - Stockholm

Lördagen (16 April) var det en årliga Hanami Festivalen (aka Sakura Matsuri 花見末路) i Stockholm. Som ni hör på namnet är det en japansk festival där man hälsar våren välkommen då när det är vår så blommar körsbärsblommorna. 

I Sverige är det väldigt annorlunda till Hanami i Japan då i Sverige kanske inte ens Sakura blommorna kanske ens blomma till Hanami då vädret är mycket mildare och kyligare än i Japan. Men i år hade vi väl lite tur då vissa av blommorna började att blomma lite till festivalen men det var väldigt kyligt och regnet den dagen.

Kort om vad Hanami är får nått.
Hanami är en japansk högtid som förekommer i vår som ett vårtäcken där man visar att nu har våren kommit och oftast i Japan så samlas alla med filtar och bento-lådor under alla körbärsträden för att ha någon slags picknick och bara ha en underbar dag. 

I Sverige har det blivit mer som en dag där alla japaner och personer som älskar japansk kultur kan komma och mötas, se på olika konserter och köpa bento-lådor och andra saker. Hanami i Sverige är bara i en dag men blommorna blomstrar och håller sig ungefär 1-3 veckor beroende på hur vädret är!

Även så var en nystartad förening där och hade sin egna bås med information och de hade även en egen föreställning under Hanami!
Föreningen heter J-Fashion Sweden. Det är en förening som är en plattform för folk som är intresserad i japansk mode och få lära känna nya människor som har samma intresse som en själv. De har modevisningar, föreläsningar, workshops och mycket annat skoj!
De kommer även finnas på NärCon Sommar i år där vissa av modellerna och även vissa från föreningen själva kommer finnas på plats.

Jag är med i föreningen som en medlem där jag bland annat får ställa upp som modell, vara med på workshops och mycket fler saker! Bland annat vara modell på Japan-loppisen i Hallonbergen.


Ni kan bli medlem på deras hemsida: http://www.jfashionsweden.com



Liten video från hur hela Hanami såg ut i år i Kungsträdgården!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/