2015/10/09

Ryoanji Temple in Kyoto

Ryoanji Tempel har en underbar Zen trädgård och en av de få templen man får gå in i och gå runt genom hela templet samtidigt få lära sig mer historia och se hur Zen trädgårdar kan se ut. Ryoanji är inte så jätte långt ifrån Kyoto station, man kan välja att gå eller ta buss/tåg dit men vi valde att gå först till Arashiyama och sedan ta bussen därifrån till Ryoanji.

Jag älskade ganska mycket Ryoanji, kanske nog lite mer än Kinkakuji då på Kinkakuji var det väldigt mycket turister som stod och trängdes överallt medan på Ryoanji var det väldigt få människor som var där och det var skönt för då fick man sitta och ta det lugnt och känna lugnet från templet och gården. 







Även förr i tiden gick man i bara strumpor eller i speciella skor, här visas det att på Ryoanji att man var tvungen att ta av sig skorna innan man gick in.

DOCK hittade jag även två saker som jag inte tyckte alls om vid Ryoanji!
Först en JÄTTE insekt och sen en pissoar för tjejer.... Ja ni hörde rätt, bilderna under är på en jätte insekt som var nästa 5cm stor och pissoaren fanns vid tjejbadrummet......


















Men om du får chansen att åka till Ryoanji så åk! Hoppas du inte bara möter på sådana insekter som jag gjorde!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/