2015/08/01

J-drama:マイ★ボス マイ★ヒーロー


My Boss my Hero handlar om 27 åriga 'high school' pojken Sakaki Makio (spelas av Nagase Tomoya). Makio är väldigt korkad och inte den akademiska av sig, hans pappa bestämmer att tvinga sin son Makio att gå tillbaka till gymnasiet för att få en examen på den skolan som hans gamla vän jobbar på som rektor. Om inte Makio examineras får han inte sin position till att bli chef över gänget. Om han inte klarar examinationen så går platsen till Makios yngre broder. Maiko accepterar att han måste tillbaka till skolan men han kan inte berätta för någon om sitt riktiga jag och måste därmed låtsas att vara en vanlig 17-årig student under skoltimmarna inför sina klasskompisar och lärare. 

Men Maiko börjar inse något då han är i skolan för att lära sig om saker och ting, bland annat något som kallar vänskap med Sakura-nånting (spelas av Tegoshi Yuya). Men hans pappa övervakar även sin son med hjälp av sin sons "undergivare" Kazu (spelas av Tanaka Koki) som går runt på skolan för att hålla koll på Maiko. 

Blir Maiko examinerad från skola och får sin plats som chef för gänget?

Jag tyckte att den var fylld med väldigt mycket humor och man fick skratta ganska mycket till Maikos dumhet och att man verkligen funderar på hur det skulle själv vara att gå på samma skola som Maiko går på. Skulle man själv känna sig smartare eller dummare än Maiko? 

Draman kom ut 2006/2007 men den är fortfarande lika bra!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/