2015/07/29

Kakigōri (かき氷) - Japanese Ice Cream

En sak som jag verkligen älskade att äta under sommaren i Japan var kakigōri (かき氷). Kakigōri en japansk glass som är gjort på strimlad is som man sedan häller på en så kallad "sirap" i olika smaker så som:

  • Rosa - jordgubb
  • Grön - melon
  • Blå - blåbär
  • Gul - apelsin

osv. 


Du väljer själv hur mycket eller hur lite sirap du vill ha på din glass, du kan köra helt neutralt eller så kan du köra så att din glass flyter i sirapen.

Det engelska ordet för Kakigōri är Shaved Ice och det är ett ganska lätt namn att komma ihåg. Många som åker till Japan vet att Japan har ett ganska tropiskt och fuktigt klimat när det det blir varmt och där med blir det mycket att man behöver få i sig vätska i någon slags form. Enligt mig är Shaved Ice Ice Cream en utmärkt och roligt sätt för både vuxna och barn att få i sig vatten. Jag vet själv att många dricker inte vatten då de inte kanske tycker att det smakar något eller vill att den vätskan som de dricker ska smaka något. Därför tycker jag att den här glassen är ett utmärkt sätt att få i sig vatten MED en smak man själv vill ha. 

Om ni får chansen att testa så gör det! Vi köpte faktiskt med oss en egen Ice Shaving machine till Sverige så vi skulle kunna göra egen Shaved Ice Glass! Vi har dock inte använt den ännu då på grund av dåligt väder och inte kommit på förens nu hur vi ska tillsätta vår is med smak ^_^

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/