2016/06/27

Kdrama: 미녀 공심이 (Dear fair lady Kong Shim)

Dear fair lady Kong Shim eller som den heter på koreanska, Minyeo Gongsimi. Den handlar om en tjej som heter Kong Shim (spelas av Bang Minah) är i skuggan av sin äldre syster Kong Mi (spelas av Seo Hyo-rim) som är väldigt vacker och jobbar som på en av Koreas mest top-notch advokat byrå. Kong Mi är den som försörjer familjen, medan Kong Shim är den fula och pinsamma arbetslösa dottern. Kong Shim har använt alla sina sparpengar till en hyra på ett rum som ligger på taket över hennes egna familjs hus, då hennes riktiga rum är nu så mer som hennes systers Kong Mi's walk-in closet.

Kong Shims dröm är att tjäna pengar och flytta till Italien och uppfylla sin dröm till att bli en artist inom konst. Det slutar med att hon bestämmer sig att hyra ut sitt rum för 250dollar/månad. Det är då hon träffar Ahn Dan-tae (spelas av Namkoong Min) som är en advokat som arbetar frivilligt och gratis till att hjälpa de som är i nöden. 

Under den tiden som Ahn Dan-tae flyttar in på takhuset så blir han vän med sonen Joon-soo, till en rik familj. Dan-tae träffar även Joon-soo's farmor som är helt krossad efter sin förlust av sitt älskade barnbarn JoonPyo som blev kidnappad. Där med vill även Dan-tae hjälpa farmorn så gott han kan men vet inte hur han ska gå till väga. 


Draman håller än på att sändas i Korea, där med har det ännu bara kommit ut 13 episoder av 20. Men jag kan säga att det är värld att vänta på att få spänningen för varje avsnitt. Jag älskar den dock extremt mycket och väntar spänt på fortsättningen. 

Dock det som jag tycker är väldig jobbigt är att många koreanska serier drar ut serier på väldigt många episoder, då även de är oftast också på 1 timme långa episoder. Det är väl en skillnad till de Japanska dramor, då det känns som att det är väldigt sällan att de är en timme långa eller att de är mer än 15 episoder (undantag fick alltid). 

Dock är det också å andra sidan väldigt uttjatat om det håller på i 20 episoder men det händer direkt inget nytt, t.ex. 2 dramor jag kan säga som jag slutade att titta och började hoppa i episoderna är "Boys before Flower!" och "Hana yori dango" <- Det är samma serie men ena är från Korea och den andra är från Japan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/