2015/07/25

Yosakoi Festival Japan 2015

I slutet av Augusti är det igen dags för den årliga dans festivalen i Tokyo med över 5000 dansare som dansar dansen 'Naruko' Det är flera olika team som dansar och har olika kostymer för deras lilla dans "show".  29-30 Augusti håller den här festivalen på i Tokyos area "Meiji". Under dessa två dagar är det väldigt livat med musik, dans och en festival känsla i Harajuku/Meiji/Yoyogi och andra ställen där festivalen håller till sig. 

Under festivalens gång kan man se flera olika dansare som dansar i speciella kostymerna som ska vara en blandning mellan en yukata och en happi jacka. Alla i dansgruppen ska ha matchande eller liknande kläder. Alla i dansgruppen har även en så kallad naruko under uppträdandet. Naruko är som små träbitar som man har i handen som gör ljud när de slås ihop. 

Under 2014 så matchade jag den festivalen då jag var på plats i Harajuku under den här festligheten. Då såg vi några av de olika kostymerna när vi gick av tunnelbanan vid Meiji. Jag blev väldigt fascinerad över deras kläder och undrade vad de skulle göra och vi stannade upp vid "Harajuku Park" för att se några uppträdanden. Vi såg även att de fortsatte in till Meiji Temple och ända bort till Yoyogi Park. 

Jag älskade många av deras danser och såg även att det fanns några västerlänningar som var med i några av de olika dansgrupperna + en av dansgrupperna var en blandning mellan japaner och folk från Ghana. 

Om ni får chansen att vara i Tokyo under 29-30 Augusti så måste ni se Yosakoi Festivalen!

https://www.youtube.com/watch?v=nj9lKufNX-M

http://www.super-yosakoi.tokyo

http://kawaiinaka.blogspot.se/2014/08/festival-in-meijiharajuku.html















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/