2014/08/07

Harajuku - Fylld med folk men en litet kvarter

Harajuku 原宿 finns i Tokyos stadsdel Shibuya 渋谷区 som är den mest kändaste shopping delarna i Tokyo. Harajuku korsar Shibuya och Shinjuku 新宿区 som är den större stadsdelarna på den sidan av Tokyo.

När du ska till Harajuku kanske du borde veta lite saker om just den gatan innan du börjar leta efter Harajuku Street.

Du kan ta tåget JR mot Yamanote-linjen för att sedan hoppa av vid stationen "Harajuku".



Harajuku har fått mycket uppmärksamhet på grund av sin kompakta gata fylld med många Japanese Street Fashion affärer så som Bodyline, Angelic Pretty, Sex Pot,  och massa andra affärer.

Den här gatan är fylld med tonåringar under sommaren och speciellt under söndagar då alla är lediga. Då kommer alla ungdomar dit för att visa upp sina utåt stående kläder så som Lolita, Decora, Visual kei osv.

Men det som inte många nog tänker på om man inte själv har varit där är att gatans riktiga namn är inte "Harajuku". Riktiga namnet för den här fascinerande gatan är: Takeshita doki (Takeshita street).  Många tror där med också att Harajuku är en ganska stor del av Tokyo men tyvärr så är den inte ens större än Drottninggatan i Stockholm. Sen om man vill bo på den gatan kan det bli ganska svår då det är så mycket affärer så det finns nog inte plats att bosätta sig där fast man skulle vilja de!

På Takeshita dori kan man också möta på kändisar så som sångerskan och modellen Kyary Pamyu Pamyu, modellen Minori och andra intressanta människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

ありがとう〜♪ (=^0^=)/