2014/08/15

Decora


Decora Kei är från ursprungligen från Japan och är en stil som kommer ifrån ordet Decoration som betyder att man dekorerar något. Det japanska ordet Kei står för stil så man dekorerar ut sin stil. Decora går mestadels ut på att man ska ha mycket färgglada kläder och accessoarer som ska lysa upp hela personen på både nära håll och att personer ska se att personen är påväg.

Stilen kallas också för den “rosa och barnsliga” stilen då det är mest rosa som används. Rosa var ursprungsfärgen men idag kan man hitta både tjejer och killar som använder sig av stilen! Både i Japan och i hela världen.




Den barnsliga delen i decora är bland annat att man tänker sig hur barn klä ut sig. Många barn tar bara kläder ur skåpet och sätter hårspännen i håret. Det är ungefär så man kan säga lite om decora. Decora handlar mycket om att vara barnslig och ha kläder lager efter lager.

Personligen så vet jag att den här stilen kan göra att man svettas ganska rejält pågrund av alla klädesplagg man har och allt som är i håret och tynger ner det.

Decora handlar inte bara att man ska klä sig i rosa som när stilen startades, utan nuförtiden kan man hitta blåa, gröna, rainbow, pastell (fairy kei) och till och med svarta Decoras!. Det handlar mer nu om man ska hitta sitt barn i sig och det spelar ingen roll om du är kille eller tjej och vilken färg du klär dig i.



Skillnaden mellan Decora, Fairy Kei och Lolita är ganska simpel om man bara lär sig vad de olika stilarna går ut på. Alla handlar lite om att ha söta kläder men de har olika saker som gör de söta:

Decora: Barnslig och mestadels rosa, mycket accessoarer och lager efter lager på kläder.

Fairy Kei: Pastellfärgade kläder som är söta och stora rosetter. Går lite ihop med decora och lolita då den blandar lite av de två!
Lolita: Elegant stil som ska visa en mognad och dollface look. Där handlar det om kläder som visar kroppsformen och är lite som 1700-talets kläder (stora kjolar och smala midjor som ska visa att man är "rik").  



1 kommentar:

  1. Kam du skriva mer om: fairt kei och lolita kanske oxå gyaru? :3

    SvaraRadera

ありがとう〜♪ (=^0^=)/