I Japan finns det olika maträtter som man bore testa men än att bara äta Sushi, Ramen och Pocky. En av maträtterna som man borde testa är Japanska crêpes. Crêpes finns nästa överallt men är mest synligast i Tokyo, Harajuku. Där finns det bland annat 3 crêpes stånd ett stenkast ifrån varandra och de gör mer än 1000 stycken/dag och de tar stånden öppen året runt. De ändrar även till säsongs smaker så som förra året under sommaren var det mango som var säsongsmak i hela landet.

Sen finns det folk som kanske är allergisk mot olika saker så som laktos, choklad, jordgubbar osv. Det finns oftast alltid ett allternativ för alla då man alltid kan välja något som man själv tål till. Det finns ungefär mellan 100-200 olika smaker på ett stånd. Där emot vet jag inte hur man ska göra med de som inte tål ägg, mjölk, gluten med tanke på att receptet för själva smeten är gjort på ägg, vetemjöl, smör och mjölk.
Några av mina favoriter är Crêpes är bland annat:
- Jordgubbar med grädde och chokladsås
- Chokladglass med jordgubbar och banan
- Cheesecake och jordgubbar
- Chokladglass med grädde och brownie
(Ni kan se att jag verkligen gillar jordgubbar)

Och sen när man börjar sakna att äta japanska crêpes så börjar man tillaga det hemma med det man har hemma! Vi har ingen crêpes platta så vi gjorde våra i stekpanna och då blir det mycket mindre och tjockare tyvärr! Men det smakar ungefär lite som japanska crêpes fast inte direkt samma sak
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
ありがとう〜♪ (=^0^=)/