2014/08/25

Asakusa temple and Odaiba (day 3)

Idag var vi i Asakusa och gick igenom deras gigantiska tempel. Det är ett elegant tempel som är stort och festligt i sina röda nyanser. Sen det som gjorde mig lite upprörd var att vissa turister inte kunde uppföra sig under deras besök i templet. Man får bland annat inte fotografera rakt framifrån in där man ber, utan man får ta bilder från sidorna (om man fotograferar mitt framför så tar man upp de dåliga andarna). Vi gick runt i Asakusa och hittade "the golden poop" och "The skytree) på andra sidan bron men vi gick tyvärr inte dit!

Vi åkte sedan båt över till ön Odaiba (inte Okinawa som det står i videon). Vi åkte dit ganska perfekt innan mörkret tog in och det blev mörkt i Japan. Vi fick se frihetsgudinnan. Sen så fick vi se lite annat och vi shoppade lite igen från Odaiba.

2014/08/24

Festival in Meiji/Harajuku

Första helgen i Tokyo hamnade vi under en liten festival då det var 100 olika traditonella danser som visades upp på fem olika platser i Meiji/Harajuku området. De dansade på stora "torget" där det var förut väldigt populärt bland ungdomar att visa upp sina stilar på somriga söndagar. Nu förtiden är det inte lika många som sitter/står där utan det är mest RockaBillys där som dansar.

Ghana/Japan 









Rockabillys




Den här helgen var väldig varm och fuktig väder. Man såg mycket folk i de olika parkerna och i Meiji templet under den här festivalen. Vi såg bland annat fina danser av olika grupper, med olika inriktningar så som barn, ungdomar, äldre och den mest intressanta, Ghana/Japan gruppen som hade en blandning mellan afrikaner och japaner som dansade. Lite kul att få se skillnader mellan de olika kulturerna och de hade skapat en fin sak tillsammans.





Videon är från en av de bästa japanska traditionella dansgrupperna.




Bilder ifrån Meiji Templet. Vi fick också se ett japansk par som hade precis gift sig då det inte var ett vanligt japanskt bröllop utan man såg på deras kläder, hår och hur allting var uppgjord så såg det mer ut som ett rikt och ganska hög rankad bröllop. Ganska fascinerande över hur det skiljer sig så mycket om personer klär sig och hur elegant en Yukata kan se ut i vitt.




Day 1 in Japan (23/8)

Min första dag i Japan. 
Har varit och vandrat runt på Harajuku/Takeshita dori och hade en massa äventyr från flygplatsen till vårt hotell i Asakasa! Får hoppas på att de andra 13 dagar blir lika fantastiska även pga der varma vädret! Vi hade igår (23/8) runt 29 grader varmt ;3; dock var det ganska fuktigt från vad vi har i Sverige~
Ja ne~ // Naka

2014/08/20

Cosplay

Cosplay コスプレ finns över hela världen på massa olika konvent och de har tävlingar, parader och många personer engagerar sig i hobbyn Cosplay. Det man kan säga om cosplay är att man vill föreställa sig en karaktär i en anime/manga, ett spel eller kanske en av sina favorit artister. Cosplay handlar mycket om att man lägger ner tid och pengar på att antingen köpa tyg och göra hela dräkten själv till sin animekaraktär. Vissa köper sina dräkter färdiga för de kanske inte har kunskapen till att sy en hel dräkt själv. 

Cosplay står för "klä ut sig" rättare sagt. Men sen finns det ett ord som betyder "klä ut sig till motsatta könet". Det har ett annat namn som är Crossplay

Harajuku under söndagar (speciellt under sommaren) så finns det många unga studenter som cosplayar och visar bland annat upp vad de har sytt eller att de liknar deras favorit Visual Kei artist. 





Jag skulle vilja någon gång cosplaya eller crossplaya men har aldrig direkt hittat någon jag skulle vilja göra.

Har du eller vill du cosplaya? Vem i så fall?

2014/08/18

Fairy Kei

Fairy kei är en av de lite mer "nyare" stilarna ifrån Japan och deras subkulturerna klädstilar. Fairy Kei är lite som Decora då det handlar mycket om färg, accessoarer och söthet

De som inte vet vad Fairy kei så är det en stil som handlar mycket om de ljusa färgerna, det så kallade pastell. Pastellfärgerna som används mest är bland annat rosa, blå, grön, lila. Men de andra färgerna kan också förekomma.
De som klär sig i fairy brukar ha en pastellfärgad peruk eller pastellfärgat hår. De har pastellfärgad smink och kör all in med pastellfärgerna.

Det är lite svårt att skilja på Decora, Lolita och Fairy då vissa lolita kläder (Ame/Sweet Lolita) och decora kläder smälter ihop med det som Fairy kei personer bär. 
Tex som de här två bilderna. 

På första bilden bär tjejerna pastellfärgade klänningar som ser ut att vara lolita klänningar. De har sedan pastellfärgade peruker och matchande accessoarer. 



På bild nummer två har tjejerna en av lolitornas favorit peruk, 2-ponytail peruken. De är pastellfärgade här med och de har en "Casual Lolita" klädsel på sig eller en så kallad Fairy Kei klädsel. De har där emot en liten "decora" stil i sig då de har två olika färger på skorna men i samma tea shoes format.


Så vad är egentligen Fairy Kei? Är det en helt egen stil eller är det egentligen en Casual Look från Lolita eller är det en blandning mellan Decora/Lolita?

Vad tycker du?

2014/08/16

Lolita märken

Inom den japanska klädstilen Lolita så finns det inte bara olika stilar så som Gothic Lolita, Sweet/Ame lolita. Lolita handlar lite om andra saker så som hur man ska klä sig i "basic" och sen var som förknippas med de olika lolita stilarna. 
Det finns olika märken som säljer lolita kläder, både för ett pris som passar alla och sen ett pris som är lite dyrare men har då mer kvalitet. Här under så finns det några få märken som säljer lolita kläder men samt accessoarer till lolita och andra stilar.


A:
Angelic Pretty (http://www.angelicpretty.com/en/) - dyrare märke
Alice and the Pirates (sister company to BtSSb) - dyrare märke

B:

Bodyline (http://www.bodyline.co.jp/bodyline/) - "billigt" om man vet prisskillnader. Se här
Baby, the stars shine bright (http://www.babyssb.co.jp) - dyrare märke

C:

Closet Child (Secondhand affär) - "billigare" än originalpriset på märkeskläderna


E:
Emily Temple Cute - dyrare märke

H:

h.NAOTO (http://www.hnaoto.com) - OK
Hell Cat Punks (http://www.hellcatpunks.com/jp/index.html) - OK

I:

Innocent World (http://innocent-w.jp) - dyrare märke


J:
Juliette et Justine (http://juliette-et-justine.com) - dyrare märke

M:

Metamorphose Temps De Fille (http://www.metamorphose.gr.jp/english/) - dyrare märke
Moi Meme Moitié (http://www.cdjapan.co.jp/brand/100000107?page=1&order=new&term.shop=apparel) - dyrare märke (nästan ett av de dyraste)
Mary Magdalene - dyrare märke
Miho Matsuda (http://mihomatsuda.jp) - dyrare

P:

Putumayo (http://www.putumayo-home.com) - OK

S:

Sex Pot Revange (http://www.cdjapan.co.jp/brand/100000101?page=1&order=new&term.shop=apparel) - OK

V:

Victorian Maiden (http://www.victorianmaiden.com/main.html) - dyrare märke


På den här listan så finns det bland annat många dyra märken men också lite märken som har det billigare. Om man tittar igenom alla sidor så kommer man märka att Classic och Gothic är det mest vanligaste man kan hitta. Sen att Ame (Swwet) Lolita är inte så många affärer som säljer och just därför de är så unika tex AP!



2014/08/15

Decora


Decora Kei är från ursprungligen från Japan och är en stil som kommer ifrån ordet Decoration som betyder att man dekorerar något. Det japanska ordet Kei står för stil så man dekorerar ut sin stil. Decora går mestadels ut på att man ska ha mycket färgglada kläder och accessoarer som ska lysa upp hela personen på både nära håll och att personer ska se att personen är påväg.

Stilen kallas också för den “rosa och barnsliga” stilen då det är mest rosa som används. Rosa var ursprungsfärgen men idag kan man hitta både tjejer och killar som använder sig av stilen! Både i Japan och i hela världen.




Den barnsliga delen i decora är bland annat att man tänker sig hur barn klä ut sig. Många barn tar bara kläder ur skåpet och sätter hårspännen i håret. Det är ungefär så man kan säga lite om decora. Decora handlar mycket om att vara barnslig och ha kläder lager efter lager.

Personligen så vet jag att den här stilen kan göra att man svettas ganska rejält pågrund av alla klädesplagg man har och allt som är i håret och tynger ner det.

Decora handlar inte bara att man ska klä sig i rosa som när stilen startades, utan nuförtiden kan man hitta blåa, gröna, rainbow, pastell (fairy kei) och till och med svarta Decoras!. Det handlar mer nu om man ska hitta sitt barn i sig och det spelar ingen roll om du är kille eller tjej och vilken färg du klär dig i.



Skillnaden mellan Decora, Fairy Kei och Lolita är ganska simpel om man bara lär sig vad de olika stilarna går ut på. Alla handlar lite om att ha söta kläder men de har olika saker som gör de söta:

Decora: Barnslig och mestadels rosa, mycket accessoarer och lager efter lager på kläder.

Fairy Kei: Pastellfärgade kläder som är söta och stora rosetter. Går lite ihop med decora och lolita då den blandar lite av de två!
Lolita: Elegant stil som ska visa en mognad och dollface look. Där handlar det om kläder som visar kroppsformen och är lite som 1700-talets kläder (stora kjolar och smala midjor som ska visa att man är "rik").  



2014/08/07

Harajuku - Fylld med folk men en litet kvarter

Harajuku 原宿 finns i Tokyos stadsdel Shibuya 渋谷区 som är den mest kändaste shopping delarna i Tokyo. Harajuku korsar Shibuya och Shinjuku 新宿区 som är den större stadsdelarna på den sidan av Tokyo.

När du ska till Harajuku kanske du borde veta lite saker om just den gatan innan du börjar leta efter Harajuku Street.

Du kan ta tåget JR mot Yamanote-linjen för att sedan hoppa av vid stationen "Harajuku".



Harajuku har fått mycket uppmärksamhet på grund av sin kompakta gata fylld med många Japanese Street Fashion affärer så som Bodyline, Angelic Pretty, Sex Pot,  och massa andra affärer.

Den här gatan är fylld med tonåringar under sommaren och speciellt under söndagar då alla är lediga. Då kommer alla ungdomar dit för att visa upp sina utåt stående kläder så som Lolita, Decora, Visual kei osv.

Men det som inte många nog tänker på om man inte själv har varit där är att gatans riktiga namn är inte "Harajuku". Riktiga namnet för den här fascinerande gatan är: Takeshita doki (Takeshita street).  Många tror där med också att Harajuku är en ganska stor del av Tokyo men tyvärr så är den inte ens större än Drottninggatan i Stockholm. Sen om man vill bo på den gatan kan det bli ganska svår då det är så mycket affärer så det finns nog inte plats att bosätta sig där fast man skulle vilja de!

På Takeshita dori kan man också möta på kändisar så som sångerskan och modellen Kyary Pamyu Pamyu, modellen Minori och andra intressanta människor.